Tussen hemel en aarde

Paarden zijn van oudsher boodschappers tussen hemel en aarde. In deze reading wordt dat wel heel duidelijk.
 
Ik sta bij een mooie zwarte ruin. Hij voelt vriendelijk, maar onrustig. Hij neemt wat hapjes van zijn hooi en loopt dan een rondje door zijn stal zonder contact te maken. Dit blijft hij maar herhalen.
 
Hij vertelt me dat hij pas net van zijn pijn af is. Hij heeft veel pijn gehad, maar nu niet meer. Zijn eigenaresse vertelt me dat hij lang kreupel is geweest, maar sinds kort niet meer. Aha.
 
Hij blijkt artrose te hebben bij zijn kroonrand en in zijn hoef. Gelukkig slaan de middelen die hij krijgt goed aan waardoor het nu beter gaat. Ik zeg dat hij nog minstens een half jaar nodig zal hebben voordat hij weer bereden kan worden. Zijn eigenaresse heeft een ernstig auto ongeluk gehad,waarbij ze op het nippertje aan de dood is ontsnapt. Ze kwam in een rolstoel terecht, maar kan inmiddels, ook al is het met wat moeite, weer lopen. Rijden is voor haar juist fijn, dan heeft ze minder pijn, dus dit is voor haar moeilijk om te horen.
 
Er komt zo nog wat meer langs aangaande zijn gezondheid. Tussendoor voel ik alsmaar nog dezelfde onrust bij hem. Ik krijg steeds meer het gevoel dat hij zijn eigenaresse iets duidelijk wil maken, maar wat?
 
De moeder van de eigenaresse is er ook bij en ineens krijg ik de ingeving haar te vragen waar zij oorspronkelijk vandaan komt. Curacao, zegt ze. En was er iemand in jouw familie heel spiritueel?, vraag ik, vanuit zo’n zelfde ingeving.
Ja, mijn moeder, antwoordt ze Ze leeft al een tijd niet meer, maar ze was katholiek en ook een kruidenvrouw. Mensen kwamen bij haar met zorgen en vragen over hun gezondheid.
 
Dan voel ik een golf van het paard komen en zonder te weten wat ik doe draai ik naar zijn eigenaresse en zeg; je oma heeft je gered. Ze was erbij, bij het ongeluk, daarom leef je nog.
Dat klopt, zegt ze, want ik heb haar gezien.
 
Even staan we elkaar aan te kijken, wat gebeurde hier nou net? Dan raakt ze zichtbaar geëmotioneerd. Het was een vreselijk ongeluk en eigenlijk had niemand verwacht dat ze het had overleefd. Haar hele leven is veranderd, ze is bijna alles kwijt.
Dan zien we dat haar paard verandert. Hij wordt zichtbaar meer ontspannen. Ik zie zijn buik rond en los worden, hij houdt op met rondjes lopen en komt nu wel contact maken. Eerst met mij en dan met de anderen. Dit was het dus, wat hij te zeggen had.
 
Zijn eigenaresse zag haar oma op een moment dat haar auto om een boom gevouwen zat met haar er nog in. Niemand kon nog bij haar komen. Ze moest wachten op hulpverleners die haar uit de auto moesten zagen. daar was de troostende aanwezigheid van oma. Maar wie kun je zoiets vertellen?
 
Haar paard opent de weg om hier over te praten, om dat bijzondere moment bestaansrecht te geven. We zijn meer dan alleen een lichaam en verstand. Zo kan het ongeluk een transformerend en zelfs helend moment worden.
Ik ben er stil van.
 
Deze vrouw wilde een reading voor haar paard, voor zijn gezondheid, maar kreeg veel meer. Ze kreeg een heel bijzonder moment terug wat haar de kracht gaf om door te gaan op een moment dat dat eigenlijk volgens onze fysieke wetten niet meer mogelijk was.
 
Alles wat we uit liefde doen komt bij ons terug. Alles wat we uit liefde voor onze paarden doen komt bij ons terug.
Daar kunnen we blindelings op vertrouwen.
 
(Reading op locatie)
Scroll naar boven
Snel contact?