Voorbeelden

Voorbeelden van readings

Paarden zijn van oudsher boodschappers tussen hemel en aarde. In deze reading wordt dat wel heel duidelijk.
Ik sta bij een mooie zwarte ruin. Hij voelt vriendelijk, maar onrustig. Hij neemt wat hapjes van zijn hooi en loopt dan een rondje door zijn stal zonder contact te maken. Dit blijft hij maar herhalen. Hij vertelt me dat hij pas net van zijn pijn af is. Lees verder…>
Regelmatig word ik geraadpleegd door eigenaresses van paarden die chronisch iets mankeren. De paarden zijn uitbehandeld of opgegeven door dierenartsen. Uiteraard wil je dan weten of je paard pijn heeft (en hoeveel) en of het leven nog wel leuk genoeg is. Zo ook de eigenaresse van deze kleine Quarter merrie.
Als ik bij de paddock aankom, snuffelt de merrie lief en nieuwsgierig aan me. Oortjes naar voren. Lees verder…>
Als ik paarden op locatie spreek is het onmiddellijke effect van de reading altijd zo mooi te zien.
Deze relaxte jongen vertelt me vanmiddag dat hij pijn in zijn buik heeft. Dat verrast zijn eigenaresse niet. Hij blijkt een ernstige operatie aan zijn kiezen te hebben ondergaan, maar daar is hij uiteindelijk goed van hersteld. Zijn buik blijft alleen een probleem. Die ziet er altijd gespannen en opgeblazen uit. Niet zo gek na alle antibiotica die hij heeft gehad.
Soms is het afscheid van je paard zo plotseling en heftig dat dat traumatisch kan zijn.
 
Dit overkwam de eigenaresse van een een 24 jarige KWPN’er. Na een heerlijke buitenrit wordt haar paard, zodra ze terug zijn bij stal onwel. Er ontwikkelt zich een helse koliek. Het gaat snel van kwaad tot erger en ’s avonds moet ze de beslissing nemen hem te laten gaan. Uiteraard is ze hierdoor helemaal de kluts kwijt en vraagt mij om hulp.
 
Als ik de foto’s open van deze kleine jongen voel ik suffigheid. Alles voelt zwaar en mijn hoofd wordt wazig.
 
Dit gevoel ken ik van paarden die een stofwisselingstoornis hebben en hoefbevangen zijn, zeg ik. Dat klopt, zegt zijn eigenaresse, hij heeft Cushing en is af en aan hoefbevangen.
 
Dan komt zijn karakter naar boven. Ik voel een vrolijke, opgeruimde pony, maar dat wordt overschaduwd door zijn fysieke toestand.
Wat een diva, deze dame. Ze laat me een hylarisch plaatje zien van zichzelf waarbij ze op haar achterbenen staat met haar voorbenen elegant over elkaar heen geslagen en haar manen naar achteren, wapperen in de wind. Gevoel voor humor heeft ze dus ook.
 
Ze is heel duidelijk in haar communicatie en brengt me bij haar hoeven. Ik voel dat er niet iets mis mee is en dus vraag ik; Heeft ze ijzers. En inderdaad staat ze voor op ijzers.
Daar wil ze wel vanaf, zeg ik.
 
Deze grote vriendelijke jongen pakt me helemaal in😅
 
Hij vertelt me dat hij moeite heeft met de linker galop en dat zijn rechter voorbeen zwakker is. De eigenaresse herkent dit omdat ze met pirouettes bezig zijn en hij dat linksom heel lastig vindt.
 
Logisch, denk ik, want om een pirouette linksom te maken en steeds je linker voorbeen te heffen moet je op rechts steunen. Ik voel dat de oorzaak hiervoor achter bij zijn bekken zit en kan precies de plek aanwijzen waar het mis gaat.
Deze kleine, lieve schat is zwaar hoefbevangen en heeft het moeilijk.
 
Haar eigenaresse zoekt contact met mij omdat ze zich afvraagt of de pony nog wel wil en kan.
 
In de eerste reading die we doen wil ze zeker nog. Ze vertelt onder andere ook hoe dol ze op veulentjes.
 
Helaas redt de kleine meid het niet. Er wordt een afspraak gemaakt om haar in te laten slapen en de eigenaresse kiest er voor om van tevoren nog een reading te doen.

Van de week word ik weer zo geraakt in een reading met een overleden paard.

Met een overleden paard? Kan dat ook, denk je misschien. Jazeker, dat kan ook. Heel goed zelfs. Paarden die zijn overgegaan zijn vaak zo helder en praatgraag. Ze hebben niet meer de strugle of persoonlijke motieven om iets wel of niet te laten zien die bij paarden bij leven wel hebben.

Het eerste wat dit paard zegt is; Je hebt me uit mijn lijden verlost. Pas aan het eind van de reading blijkt dat dit een ongelooflijk belangrijke zin is. Lees verder…>

Deze lieve ruin is heel down to earth. Nuchterheid ten top.

Als het over de liefde voor zijn eigenaresse gaat komt er echter ook een prozaisiche kant in hem naar boven. Hij zou de sterren voor haar plukken als hij kon, zo zegt hij het letterlijk. Vertederend, toch? 

Het is meer dan dat. Hij laat mij iets zien wat hij nog nooit iemand heeft laten zien. Ook zijn eigenaresse niet, terwijl die ook geen beginneling is in dit soort communicatie. Hij heeft gewacht op het juiste moment. En dat is nú. Lees verder…>

Deze merrie is al ouder en duidelijk niet helemaal in orde. Ik zie dat haar ademhaling versneld is en probeer erachter te komen wat dat veroorzaakt. Cushing komt in me op, maar daar is ze voor getest en dat heeft ze niet. Ik sta voor haar en kijk naar haar lichaam. Vaak licht er dan een deel op of springt naar voren, maar deze keer komt er niks. Dan loopt ze me voorbij, draait zich om en gaat een beetje schuin achter me staan bijna met haar neus tegen mijn rug.  Lees verder…

Als ik de foto’s van deze zevenjarige Tinker merrie open voel ik een ontroerend zachte energie. Ik merk dat dat me raakt. Er zit een rust en stilte in die je maar zelden treft. Dat voelt bijzonder en ik ben benieuwd wat er gaat komen. In eerste instantie is het stil. De merrie zegt niks, ik voel alleen die hele zachte energie. Inmiddels weet ik dat je bij dit soort paarden, paarden die niet meteen honderduit vertellen, geduld moet hebben.  Lees verder…

Toen ik vluchtig naar de foto’s keek om te checken of ze me op tijd toegestuurd waren, zag ik een Fries. De Friezen die ik tot nu toe in readings heb ontmoet waren echte Friezen, zachtmoedig, rustig en geaard. Ik verwachtte dat bij deze 5 jarige ook, maar als ik de foto’s echt open voor de reading zie en voel ik iets heel anders.  Lees verder…

Hij staat rustig in de namiddagzon op de paddock, een mooi zwarte IJslander. Zijn eigenaresse is ontzettend benieuwd wat hij te vertellen heeft. Er is niets bijzonders aan de hand, maar ze wilde hem gewoon graag een keer zijn zegje laten doen. Het eerste beeld wat hij me al meteen laat zien als ik aan kom lopen is van een kudde IJslanders.  Lees verder…

Wanneer ik de foto’s open voel ik meteen dat de merrie niet helemaal gezond is. Het valt me op dat het niet ziek is, maar specifiek ‘niet helemaal gezond’. De eigenaresse zegt ook meteen dat dat de reden is dat ze deze reading wilde. Ik zie het achterste gedeelte van de buik van de merrie als het ware oplichten en vraag of daar ook het probleem zit.         Lees verder

Twee jaar geleden kwam ze bij ons, Cienda. Ze was drieënhalf, maar leek hooguit twee. Een kleuter nog en het eerste wat ik haar hoorde zeggen was, wanneer moet ik weer weg? Dat verbaasde me. Ik wist nog niet zoveel van haar, behalve dan dat ze voor de drafsport niet snel genoeg was gebleken   Lees verder…

Deze prachtige PRE raakt me diep tijdens een reading. Hij is pas 6 en een vrolijke kletserd die aangeeft dat hij ontzettend van bewegen houdt en daar heel getalenteerd in is.
Hij lijkt wat terughoudend over zijn verleden, maar als ik wat langer met hem praat stelt hij zich verder open en brengt mijn blik naar zijn knieën.  Lees verder…

Dit is Quimero. Zijn eigenaresse vraagt me om hulp omdat hij zo gesloten is. Ze heeft hem gekocht omdat hij zo rustig en braaf is, maar hij lijkt wel erg dociel en dat baart haar zorgen. In het begin van de reading is hij dat ook. Hij maakt een gelaten, laat weinig zien, sluit zich af. Voorzichtig vraag ik verder. Hij komt uit Spanje  Lees verder…

Een eigenaresse heeft haar vorige merrie, waar ze een hele nauwe band mee had, verloren aan een verbrijzeld been. De nieuwe merrie vertoont boos en opstandig gedrag en n egeert haar. Ze wil de wei niet uit en loopt van haar weg. Mensen op stal zeggen , je moet haar harder aanpakken   Lees verder…

Ik kan het nog niet helemaal geloven, maar na 18 jaar is het voorbij, mijn Nostradamus wil niet meer bereden worden. Hij heeft steeds sneller last van zijn rug, 23 worden gaat niet zonder slag of stoot. Van de week liep ik naast hem e  Lees verder..

Scroll naar boven
Snel contact?