Weer vrij ademen!

Een hele lieve kruising haflinger is in paniek geraakt door een verdraaide vliegenkap. Hij is door een aantal draden heen gelopen en waarschijnlijk flink gevallen. Zijn eigenaresse maakt zich zorgen en vraagt of ik naar hem kan kijken. 

Als ik mijn handen op hem lag word ik naar zijn hals getrokken. Ik voel een verdikking aan de rechterkant. De eigenaresse vermoedt dat hij op die kant gevallen is. Hij laat me er eerst nauwelijks aanzitten. Ik voel paniek en krijg ineens een herinnering aan een gekneusde rib die ik zelf ooit over gehouden had aan een val van een paard. Ik herinner me vooral het benauwde gevoel dat dat gaf. De eigenaresse vertelt dat hij sinds de val hoest. Ik krijg kippenvel want dat betekent dat mijn gevoel klopt.

Als ik het rationeel ga verklaren zal hij een kneuzing hebben (wellicht ook een haslwervel een opdonder hebben gehad) waardoor zijn luchtpijp geïrriteerd is en hij hoest om het onaangename gevoel kwijt te raken.
Ik blijf de plek zacht masseren, probeer weer beweging te krijgen in het weefsel dat vastzit en hem steeds energetisch gerust te stellen. Hij is bang voor nieuwe pijn of een herhaling maar alles wat daar vast zit mag weer los om er voor te zorgen dat hij er geen fysiek of emotioneel trauma aan overhoudt.

De lieverd ontspant eindelijk, laat zijn hoofd wat hangen en dan horen we een zacht knakje in zijn hals. Iets schiet er terug op zijn plaats.
3 Dagen later vertelt de eigenaresse me dat hij niet meer hoest…

Scroll naar boven