Het helderziende paard

Een aantal weken geleden gebeurde er iets heel ongebruikelijks in een therapeutische sessie. Nostradamus stond tegenover de cliënt, zakte door zijn benen en kwam op zijn zij te liggen. Zijn ogen draaide een beetje weg en hij trok wat met zijn benen. Dit duurde een minuut of twee. Daarna tilde hij zijn hoofd op, keek weer helder uit zijn ogen, stond op alsof er niets gebeurd was en kuierde naar het andere eind van de wei. De cliënt en ik stonden hem allebei sprakeloos na te kijken…
Vlak daarvoor had ik tegen haar gezegd dat wat er bij haar speelde naar mijn gevoel te maken had met haar moeite met het toelaten van waarnemen van alles wat er nog meer is, dat wat je paranormaal, helderziend of spiritueel zou kunnen noemen. We hadden allebei (maar dat bleek pas later) tijdens dat Nos op de grond lag, heel even de gedachte dat dit voorspellend zou kunnen zijn, maar omdat we beiden niet wisten hoe verwierpen we de gedachte. Ik ging er van uit dat het mettertijd wel helder zou worden.
Na de sessie begonnen voor haar al wel puzzelstukjes op zijn pek te vallen maar de klapper kwam pas twee weken later. Voordat ze weer bij Nostradamus en mij zou komen had ze afgesproken met een oude vriend. Ze belde bij hem aan, maar hij deed niet open. Ze liep om het huis heen en zag hem in de woonkamer in een stoel liggen op precies dezelfde manier als bij Nos het geval was…
Nostradamus had dus inderdaad aangekondigd dat dit zou gebeuren, alleen hadden we geen idee dat dít het was. De gebeurtenis opent in de cliënt een deur naar haar spirituele vermogens. Het moest een ingrijpende gebeurtenis zijn, anders had die haar nooit overtuigd. Wat spannend of misschien zelfs beangstigend zou kunnen zijn wordt gewoon een onderdeel van haar waarnemingsvermogen; niet meer, niet minder.  Je hebt weten en je hebt aanvoelen, en beide heb je nodig om in balans te kunnen blijven. Zo wordt zij een heler en evenwichtiger mens met meer vertrouwen in zichzelf.
Voor mij betekent het ook heel veel. Ik heb 15 jaar geleden een paard gekocht, dat mij toen min of meer in de schoot geworpen is. Hij had deze naam al (Nostradamus was een Franse apotheker in 1555 die bekend staat om zijn voorspellingen) en na alles wat hij mij en anderen al geleerd heeft blijkt hij ook nog eens hiertoe in staat. Dat is een geschenk zo groot dat ik het nauwelijks ka
Het maakt me stil en onder de indruk van zijn vermogens. Het maakt me ongelooflijk dankbaar en nederig. Het ontroert me en geeft hoop. De wonderen zijn dus echt de wereld nog niet uit…

Scroll naar boven