De wijze les

Deze merrie is al ouder en duidelijk niet helemaal in orde. Ik zie dat haar ademhaling versneld is en probeer erachter te komen wat dat veroorzaakt. Cushing komt in me op, maar daar is ze voor getest en dat heeft ze niet. Ik sta voor haar en kijk naar haar lichaam. Vaak licht er dan een deel op of springt naar voren, maar deze keer komt er niks. Dan loopt ze me voorbij, draait zich om en gaat een beetje schuin achter me staan bijna met haar neus tegen mijn rug.

Inmiddels heb ik wel geleerd dat als een paard zoiets doet daar in mee te gaan dus ik zeg even niks. Dan ineens snap ik haar. Ik wilde zo graag begrijpen wat er met haar aan de hand is dat ik teveel met mijn ogen naar haar aan het kijken was. Doordat ze nu achter me staat vóel ik haar in plaats van dat ik haar zie. Dat brengt me uit mijn hoofd en weer naar mijn intuïtie.

Ze laat me een beetje ovale vorm zien met een steel aan de onderkant. Ik vraag aan de eigenaresse of ze een dergelijke voorwerp heeft of herkent. Ze piekert zich suf, maar kan het niet plaatsen. Ze vraagt of het per sé een voorwerp moet zijn want het doet haar denken aan een baarmoeder. Wat is of was er met jouw baarmoeder, vraag ik. Ze blijkt heel erg ziek te zijn geweest, haar hormonen gingen alle kanten op. En dan valt bij mij het kwartje. Het is een hormonale verstoring! Daarom de associatie met cushing. De tranen springen in mijn ogen. Wat een bijzonder gesprek is dit. Dankjewel, lieve merrie, voor deze wijze les❣️

(Reading op locatie)

Scroll naar boven