Vertrouwen komt weer terug


Dit is Quimero. Zijn eigenaresse vraagt me om hulp omdat hij zo gesloten is. Ze heeft hem gekocht omdat hij zo rustig en braaf is, maar hij lijkt wel erg dociel en dat baart haar zorgen. In het begin van de reading is hij dat ook. Hij maakt een gelaten indruk, laat weinig zien, sluit zich af. Ik kan niets anders doen dan wachten en zacht aanwezig blijven. Voorzichtig vraag ik verder.

Hij komt uit Spanje, ik vermoed dat er in zijn verleden iets ligt. de meeste paarden zijn schuchter om dat te laten zien, vaak omdat ze hun eigenaar niet ongerust willen maken.
Maar bij Quimero blijkt er iets anders aan de hand. Na verloop van tijd vertelt hij schuchter het een en ander en dan ineens is het er in volle hevigheid. Hij is gevallen.

Ook hij is, zoals zoveel andere paarden, vol ongeduld en ruwheid beleerd. Hij is van uitputting gevallen nadat hij zeer hardhandig is behandeld. En Quimero heeft dit als een blamage ervaren. Het heeft hem aangetast in zijn diepste trots als paard. De eigenaresse en ik houden het niet droog. Zijn gevoel van schuld is zo misplaatst en heeft hem zo lang gekweld, dat is hartbrekend.

Ze is bij hem tijdens de reading en ik raad haar aan haar hand bij zijn hartstreek te leggen om hem zo te helpen dit trauma los te laten. Het is een mens die hem dit heeft aangedaan, maar het is ook een mens die hem kan helpen hierin te genezen. Quimero wordt opener en lichter. Hij maakt een grapje naar me en zegt, nou zou het kunnen dat ik wel meer zelf ga willen.

Een tijd later spreek ik de eigenaresse weer. Ze heeft de handeling nog een aantal keren herhaald totdat ze zelf het gevoel had dat het niet meer nodig was. Het gaat nu heel goed met Quimero en inderdaad is hij ondeugender geworden. Dat was precies wat ik niet wilde, zei ze, ik was op zoek naar een rustig paard omdat ik niet altijd even handig ben, maar ik ben toch zo blij dat hij dit nu wel doet!
Er is dus een enorm vertrouwen gegroeid tussen die twee. Hoe mooi is dat?! En weer een prachtig voorbeeld van de bijzondere band tussen mens en paard…

(Telefonische reading)

 
Scroll naar boven