Litteken op zijn ziel


Deze prachtige PRE raakt me diep tijdens een reading.
Hij is pas 6 en een vrolijke kletserd die aangeeft dat hij ontzettend van bewegen houdt en daar heel getalenteerd in is.
Hij lijkt wat terughoudend over zijn verleden, maar als ik wat langer met hem praat stelt hij zich verder open en brengt mijn blik naar zijn knieën. Er blijken littekens op te zitten. Dan zie ik wat er met hem gebeurd is. Ik ben er bij, ik sta er naast, zo duidelijk laat hij het me zien.

Professioneel zijn betekent voor mij niet me niet laten raken en dit is zo overweldigend dat ik het echt niet droog houdt. Hij is mishandeld en op zijn knieën gedwongen om hem te breken.
De tranen stromen over mijn wangen.
Hij wilde dit eerst niet laten zien om zijn eigenaresse niet ongerust te maken, maar hij begrijpt nu dat het haar helpt, haar vragen beantwoord over zijn verleden. Zodat ze beter weet hoe ze hem kan helpen dat te verwerken.
En dan raakt hij me nog een keer diep in mijn hart. Hij zegt, het enige wat ze hadden hoeven doen is het vragen, dan had ik alles voor ze gedaan…

Hij geeft aan dat dit een litteken is op zijn ziel waar hij rust en paardengezelschap voor nodig heeft om te kunnen helen. De mensen heeft hij allang vergeven heeft omdat ze niet beter weten en omdat hij nu bij zijn nieuwe eigenaresse is die vreselijk veel van hem houdt, hem zo ontzettend goed begrijpt en dit allemaal voor hem doet.
Wat een paard!

Kort daarna krijg ik van de eigenaresse een filmpje waarop hij blij en vol zelfvertrouwen door de wei scheurt. Heerlijk!
Malu en Gacho, ik wens jullie nog ontzettend veel mooie jaren samen vol bewegingsplezier !

(Telefonische reading)

Scroll naar boven