Waarom hij nooit gaat liggen

Deze grote vriendelijke jongen pakt me helemaal in. 
Hij vertelt me dat hij moeite heeft met de linker galop en dat zijn rechter voorbeen zwakker is. De eigenaresse herkent dit omdat ze met pirouettes bezig zijn en hij dat linksom heel lastig vindt.
 
Logisch, denk ik, want om een pirouette linksom te maken en steeds je linker voorbeen te heffen moet je op rechts steunen. Ik voel dat de oorzaak hiervoor achter bij zijn bekken zit en kan precies de plek aanwijzen waar het mis gaat.
 
Zijn eigenaresse vraagt zich af waarom hij toch nooit gaat liggen. Hij slaapt altijd staand. Onmiddellijk zegt hij, het kriebelt. De lieve schat staat op stro en dat vindt hij dus niet lekker om op te liggen.
 
Ooo vandaar, zegt ze, hij is met borstelen ook zo ontzettend gevoelig op zijn huid en verdraagt ook niet elke singel.
Je zou hem ‘s nachts een dekentje op kunnen doen, opper ik.
Ja, zegt ze, want als hij wel eens een keer stro in zijn staart heeft is dat altijd ‘s winters als hij een deken op heeft.
 
En als dank krijg ik dus deze dikke knuffel van hem! Charmeur 🙂
 
(Reading op locatie)
Scroll naar boven