Wie is de tolk

Ineens kon ik met hem praten

Vanaf dat ik vier ben vraag ik al aan mijn moeder wanneer ik nou op paardrijden mag. Op mijn tiende mag het, eindelijk! Het is voor mij de hemel op aarde.

Na wat omzwervingen, heb ik van het werken met paarden mijn beroep kunnen maken. Ik sta met ze in theatershows, werk op een dressuurstal, in de particuliere fokkerij, als instructeur en uiteindelijk vind ik mijn bestemming als zelfstandig paardencoach (wienekecoachtmetpaarden.nl)

Na 20 jaar paarden van anderen rijden komt mijn allergrootste droom uit; een eigen paard! Nostradamus is een 4 jarige KWPN ruin waar ik als een blok voor val.

Op een wat grijze dag ben ik Nostradamus aan het rijden. Hij is mega fit en laat zich overal door afleiden. Ik heb de grootste moeite hem in bedwang te houden.

En dan knapt er iets in me. Ik voel me een slechte ruiter en ben boos en gefrustreerd. Zo boos dat ik af moet stappen en de tranen rollen over mijn wangen.

Plotseling hoor ik zijn stem (ik wéét gewoon dat het zijn stem is) die zegt; “Maar jij moet me gewoon vertellen wat ik wel en niet mag.”

Mijn onderlip trilt nog wat na, maar ik ben zo verbouwereerd dat alle boosheid weg is. Oké, denk ik, fair. Ik was boos en geïrriteerd, maar niet helder en duidelijk. Ik stap weer op en begrens hem vanuit de rust die er ineens is.

Vervolgens rijden we de sterren van de hemel.

En dan gebeurt het

Het is het begin van een lange reeks gesprekken

nosenik2aab

Over hem, over mij, over allerlei andere dingen. Hij helpt me overal bij en ik blijk hem zelfs vragen te kunnen stellen.

Hij wordt mijn grote leermeester. Door hem vind ik het vertrouwen om, wat ik blijkbaar van nature kan, ook voor anderen en hun paarden in te zetten. En nu doe ik dit werk al weer 13 jaar. Met ontzettend veel plezier!

Nostradamus overlijdt op 3 april 2021 op bijna 26 jarige leeftijd. Mijn wereld trilt, maar inmiddels heb ik ook al een tweede paard, Cienda, en zij houdt me op de been.

Sneller dan ik verwacht komt er weer een paard. Zijn naam is Indy en het voelt goed.

Ik zet mijn gave graag in om jouw paard te helpen.

5/5

Zo bijzonder hoe Wieneke dingen zei die wij nog niet een wisten.

5/5

Voor onze beide paarden was de reading heel erg kloppend.

5/5

Zo ontzettend blij dat ik deze stap genomen heb!

– Toen ik leerde ponyrijden viel ik er elke les wel een keer af. Maar ik wilde het zo graag dat ik toch volhield.

– Ik ben het liefst buiten, buiten, buiten.

– Ik ga nooit op vakantie want ik kan mijn paarden niet missen.

– Ik woon aan de rand Doorn, omringd door mijn twee asielkatten en rescue honden, Melchior en Freya.

GRATIS, alvast voor jou

3 Tips voor een dieper contact met je paard

 

Wil je weten hoe je zelf al kunt beginnen om een zielscontact met je paard te krijgen?

Ik geef je 3 gouden tips die ik zelf ook altijd gebruik. Met deze 3 tips leer je om je paard niet alleen met je hoofd, maar ook met je hart te verstaan. Zo kun je hem meteen beter begrijpen en naar meer gezondheid en geluk brengen!

Scroll naar boven